Smileys även för kommunens personal !?

Insändare • Publicerad 12 april 2010

Har stor förståelse för de krögare/restaurangägare som känner sig maktlösa när kommunens livsmedelsinspektörer kommer på besök.

Den kanske största frågan är om man gör likadant i hela landet och i hela EU. Visst är reglerna lika, men kan det vara som så att i Borgholms kommun så tolkas de något konstigt. Samt i vissa fall så konstigt att det får groteska proportioner. Och hur många i denna kommun skulle gå med på att betala årsavgifter på tusentals kronor utan att få något för det?

Det verkar som det sunda förnuftet ej får råda för dessa inspektioner.

Vore det inte ett bra förslag och rimligen en god idé nu när man har börjat med så kallade smileys emot restauranger, att man gör likaledes emot all kommunal personal.

Där skulle man kunna lägga in tillgänglighet, servicenivå, bemötande, klädsel och så vidare. Även Borgholm Energi som ju är ett kommunalägt bolag skulle ingå i detta och med samma kriterier givetvis.

Något som även vore trevligt är ju personliga besök på vårt fina kommunhus, när man ändå är där så gör man en liten kontroll så att det är städat och ser att matlådor i kylar är datummärkta.

Man skulle även kunna notera när Borgholm Energis bilar åker över bron, ser dem utanför köpcentra och liknande om detta är förenligt med deras maskiner och så vidare.

Avslutar med att ställa mig vid fönstret och kika ut genom fönstret i väntan på att inspektörerna ska dyka upp, får se om det blir i trekvartslånga byxor med håriga ben nedanför även denna gång.

Företagare i Borgholms

kommun

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.