Skördefest på egna ben

Insändare • Publicerad 5 mars 2009

Som jag tidigare framhållit mår Ölands Skördefest klart bäst av att slippa all kommunal inblandning, och då handlar det både om att slippa inblandning från kommunpolitiker och att slippa inblandning av kommunala medel. Skördefesten omsätter så enormt stora ekonomiska belopp att Skördefestens Vänner bör avhålla sig från frestelsen att be om kommunala allmosor! Vänd er istället till näringslivet fullt ut!

Det finns ingen anledning att kommunerna ska gå in och täcka Skördefestens underskott. Näringslivet – som har dom stora intäkterna av Skördefesten – borde faktiskt ha förstånd och omdöme att lätta lite på portmonnän i detta fallet så att underskottet försvinner!

Dessutom ska inte Rolf Edmark slippa ifrån att fiska fram den halva miljon stiftelsemedel avsedda för Skördefesten som ”försvann” i villervallan hos ÖTAB under hans ordförandeskap där och som aldrig nådde fram till Skördefesten. Där får nog Gustaf Öholm hjälpa till, så att pengarna slutligen kommer Skördefesten tillhanda!

Gustaf Ö måste också se till att kommunerna omedelbart får tillbaka dom två miljoner kronor som Lisbeth Lennartsson och Tommy Eliasson olovligt pytsat över till ÖTAB! Dom pengarna får inte gå upp i rök i några mystiska affärer, utan dom behöver vi i våra kommunala verksamheter!

Sen är det nog fel att påstå att Skördefesten måste ”ägas” av någon. Skördefesten är en folkfest på hela Öland, precis som midsommar och kanske valborgsmässoafton. Vem äger väl midsommaren? Ingen! Den firar vi ju faktiskt utan ägare. Precis som julen. Så gör vi även alldeles utmärkt med Ölands Skördefest! Så stor har den redan blivit.

Per Lublin

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.