”Skolan är viktig för hela bygden”

Det blir en nybyggd skola i Löttorp. Visst är vi glada att vi i kommunen kan satsa på framtiden och bygga en ny skola! Det som skapat oro hos familjer på norra Öland är just frågan om det blir en satsning för framtiden där alla får plats.
Publicerad 26 mars 2019
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi uppskattar viljan att uppdatera vår älskade skola och vill kunna lita på att det görs på bästa sätt”, skriver några föräldrar i en insändare..
”Vi uppskattar viljan att uppdatera vår älskade skola och vill kunna lita på att det görs på bästa sätt”, skriver några föräldrar i en insändare..Foto: Arkiv

Vi hoppas nu att arbetsgruppen som arbetar vidare med utformningen av skolan tar med vikten av en kreativ miljö. Där lärarna får de medel och de lokaler de behöver för att lära våra barn efter bästa förutsättningar. Där alla barn får plats även de år det är många barn och även de år det är flera barn som behöver extra hjälp och det krävs extra lokaler. Vi vill vara säkra på att all undervisning alltid får plats HÄR, inga nödlösningar med specialsalar som slöjd och hemkunskap på annan ort.

Vi hoppas ta tillvara på de arealer som finns så att alla barn får tillgång till en skolgård som är anpassad till deras ålder. Där de kan utvecklas som individ och som grupp i leken utomhus.

Skolan är viktig för hela bygden. Vi vill kunna visa upp en skola som visar framtidstro på en levande landsbygd där barnen får de bästa förutsättningarna inför livet! Visa att vi tar tillvara på våra förutsättningar och staplar inte in våra barn på höjden.

Vi uppskattar viljan att uppdatera vår älskade skola och vill kunna lita på att det görs på bästa sätt.

Föräldrar