(S)jung ut i maj!

Insändare • Publicerad 30 april 2010

Den tredje maj är dagen hela Sverige väntar på. Då kommer de rödgröna att meddela sin gemensamma politik. Jobben, ekonomin och välfärden är frågor som utmärker sig som särskilt viktiga för Sverige och väljarna i vårt land.

Laila Naraghi från Oskarshamn, tidigare tronpretendent till SSU-ordförandeposten, men nu verksam inom Olof Palmes Centrum, måste när hon förstamajtalar på torget i Borgholm ge ölänningarna besked om vad hennes parti samt rödgröna kamrater vill göra med Öland och resten av riket på följande punkter:

1. Ni i det rödgröna vänsterexperimentet vill höja skatterna med nästan 1000 kronor i månaden för Ölands vårdbiträden vilket gör det mindre lönsamt att arbeta. Genom att höja de sociala avgifterna för både unga och gamla gör ni det dyrare att anställa. Slopade RUT- och ROT-avdrag, avskaffade nystarts- och nyfriskjobb samt höjda bolags- och förmögenhetsskatter försvårar företagandet. Hur, Laila Naraghi, ska en kraftigt försvagad arbetslinje skapa fler jobb på Öland?

2. Ni i det rödgröna vänsterexperimentet förespråkar en skattepolitik som Sveriges ekonomi kommer ta allvarlig skada av. Exempelvis vill Vänsterpartiet höja inkomstskatterna med 30 miljarder medan Miljöpartiet sammanlagt vill håva in nära 40 miljarder på höjda bensin-, flygrese-, kärnkraft-, kilometer- och CO2-skatter. Och (S) baserar nästan all finansiering på höjda inkomstskatter samt straffbeskattning av Sveriges unga. Vad, Laila Naraghi, händer med arbetslösheten, tillväxten och räntorna på Öland om er skattechock förverkligas?

3. Mona Sahlin har medgett att skolpolitiken inte är Socialdemokraternas paradgren. Ändå vill ni i det rödgröna vänsterexperimentet montera ned kunskapslinjen Alliansen bygger upp i den svenska skolan. Vi har tillfört ökade resurser för höjd kvalitet, lärarfortbildning, ny skollag, ny gymnasieskola samt tidigare och utförligare betyg. Vänsterpartiet vill avskaffa betyg och läxläsning samt förbjuda friskolor, även de på landsbygden som drivs av föräldrakooperativ. Varför, Laila Naraghi, tror ni rödgröna att minskad kunskap i skolan leder till en bättre framtid?

Jan R Andersson (M)

Riksdagsledamot, Kalmar län

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.