Rusta upp de största hållplatserna på Öland!

Insändare • Publicerad 6 juni 2012

Borgholm, Träffpunkt Öland, Färjestaden och Mörbylånga får räknas som de största hållplatserna för länstrafiken på Öland.

de behöver en upprustning för att motsvara dagens och morgondagens krav på god service.

Vid Träffpunkt Öland strålar flera busslinjer samman och är därmed en viktig knutpunkt för busstrafiken på Öland samt mot fastlandet. Väntkuren där bör bytas ut mot en modernare och det bör även finnas en realtidsskylt ( information om bussarnas avgångs – och ankomsttider i kronologisk ordning ). Turistbyrån som ligger i anslutning bör , om det inte redan sker, sälja KLT biljetter exempelvis dagskortet på sommaren.

Borgholms bussterminal behöver också ett ansiktslyft. Där finns realtidsskylt inne i väntsalen.

I Färjestaden bör en väntsal med information om busstider och även en realtidsskylt sättas upp. Kanske en kiosk /café  som även säljer KLT biljetter . Här kan vara lämpligt att även ha turistinformation om Öland.

Mörbylånga är inte mycket att orda om. däremot bör det finnas något försäljningsställe på orten som säljer biljetter till KLT.

Idag kan ett biljettköp på bussen ta ganska lång tid. Har resenären haft möjlighet att köpa biljetten i förväg kan resan gå snabbare.

Vid samtliga dessa hållplatser bör det finnas en klocka samt realtidsskyltar.

Christer Wilhelmsson

Resenärsforum

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.