Replik till Pia Schröder angående turism

Insändare Artikeln publicerades
Åsikterna om turismen är delade.
Foto: Arkiv
Åsikterna om turismen är delade.

Den öländska turisthataren nr. 1, Pia Schröder, dammar åter, utan sakliga argument, av sina tidigare ondgörningar av vårt SommarÖland, dess invånare och besökare.

Du räknar fötter och påstår att dom trampar ner utan att specificera det du kallar slitage. Vilket slitage är det du har noterat och i förhållande till vad? Vidare säger du att ”vi” som bor i Mörbylånga kommun inte märker något klirr av turisternas pengar i kommunkassa. När du var politiskt aktiv anordnade Mörbylånga kommun en kurs i just kommunal ekonomi enkom för er folkvalda, var du inte där den gången?

Det blir till att dra två varv på kuttingen innan det ramlar ner stålar i kommunkassan, stålar i form av bland annat konsumtions- och förbrukningsavgifter samt inte minst kommunal skatt från alla de som genom dessa ”horder” av turister är så lyckligt lottade att de har avlönat sommarjobb. Undertecknad, så gammal jag är, en av dessa sommarjobbare, vi behövs även vi seniorer. Finns nog plats även för dej Pia.

Du påstår att ”vi” som bor på denna ö blir ”bestulna på sommaren”. Vilka vi är det du uttalar dej för, jag är inte en av dessa, dessutom hinner jag njuta av våra härliga ö, dess vackra natur och inte minst av alla möten med några ur dessa du kallar ”horder”.

Pia, tala för dej själv och glöm inte solhatten i värmen!

Per-Ola T Nilsson