Politikerna måste säga ja till lärarnas lönekrav

Insändare • Publicerad 1 oktober 2012

Efter 252 dagar, intensivt arbete och under hotet av strejk har Sveriges lärare fått ett nytt avtal. Lärarförbundet krävde att lärarna skulle få mer än andra – och det har vi också fått: 4,2 procent i år– jämfört med 2,6 procent för alla andra på arbetsmarknaden. Detta avtal är ett första steg på vägen att göra läraryrket mer attraktivt. Men avtalet är långt ifrån de nivåer som behövs för att mota den nationella lärarkrisen.

Nu har Mörbylångas kommunpolitiker drygt två år på sig att visa att de prioriterar lärarna. Det är helt enkelt upp till bevis annars säger vi upp avtalet.

Vi kommer att fortsätta att trycka på för att Mörbylångas kommunpolitiker ska ta sitt ansvar och göra ännu mer i de lokala löneöversynerna. Vi kommer att följa upp, lista och publicera vilka satsningar som görs.

I slutändan måste politikerna säga ja till lärarnas lönekrav de kommande åren. För det handlar inte bara om lärarna.
 Ett ja till höjda lärarlöner är ett ja till Sveriges elever och Sveriges framtid.

 

Styrelsen för Mörbylånga lokalavdelning

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.