Annons

Ölands Heliga Stenar

Insändare • Publicerad 27 juli 2012

De så kallade stenmurarna som bara består av ett eller två skift borde i många fall tas bort om en markägare så vill.

Historiskt hade bonden ingen annan plats för att bli av med onödig stenen utan de fick duga som gränsmarkeringar. Många markeringar är dessutom nästan övervuxna numera och är bara ett hinder för jordbruket och oss andra som på ålderns höst vill utnyttja allemansrätten för bär och svampplockning.

Annons

Länsstyrelsen vill att markägaren ska straffas med höga böter om vill ta bort den gamla avstjälpningsplatsen för sten. Numera har jag fått lära mig att, O Dessa Arma Lantbrukare förkortas till ODAL. Min fulla förståelse för Johan Danielsson se Ölandsbladet torsdagen den 5 juli 2012.

Nej koncentrera resurserna på de murar som är verkliga murar, för de är sevärda och förtjänar att bevaras.

Öland förskönades och befriades från allahanda skrot och bråte när bron kom till så varför inte göra en nystart i naturen.

Mitt förslag är samla upp stenarna man vill bli av med och kör dem till en stenkross så kan krossmassan användas till Ölands vägar i stället för det så hatade vägsaltet, då gör man även naturen en tjänst.

Naturälskare

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons