Ölands Djurpark kommenterar Granudden-affären

Insändare • Publicerad 23 april 2008

Vad som gläder oss är att Berne Klysing, Curt Ekvall, Jan-Erik Gustavsson och Tommy Eliasson i kommunstyrelsen i Mörbylånga har ett gemensamt intresse med oss, att bevara Granudden som en öppen och inbjudande badplats för alla.

Underförstått av oss har dessa personer upptäckt och lagt mycket av sin fritid till att besöka detta vackra strandområde. En vacker vy över sundet bjuds också de närboende. Alla kommuninvånare samt besökare på Öland, (de sistnämnda bidrar starkt till ölänningarnas förmåga att betala statlig och kommunal inkomstskatt), ska kunna njuta av detta område. Nuvarande strand erbjuder tångbad, vilket i och för sig är välgörande på ett Spa, men lite tvivelaktigt för badande i öppna sjön.

Den granne som fruktar för tivoli och ”bisarra” planer har förmodligen blandat in andra intressenters förslag för utveckling av Granudden. Grannens fria fantasier gällande undertecknades planer för Granudden får denne stå för. Genom sitt tankesätt, nedvärderar personen endast redan intill liggande befintliga anläggningar.

Berne Klysing, Curt Ekvall, och andra i skriverierna nämnda har också härmed bevisat att de inte visat intresse för alla under fyra års tid genomförda offentliga möten som utlysts för att stärka kultur, fritid och Färjestadens utveckling. En punkt där vi och de omnämnda är eniga, är intresset att bevara natur och kultur på Öland, vilket självklart gäller alla boende och verksamma näringsidkare. Dock ska vi vara stolta över att kunna visa upp detta för våra besökare som kanske aldrig får uppleva sådant i sina vardagliga liv.

Vidare har vi och andra företagare och föreningar sedan fyra år tillbaka gett flera förslag om Granuddens och Färjestadens centrums utveckling. Hade Klysing, Ekvall, Gustavsson, Eliasson och anonyma klagande gjort detsamma samt kommit med en plan för hur de skulle finansiera en sådan utveckling, så hade säkert övriga representanter för kommunledningen och kultur- och fritidsnämnden tagit del av detta med stort intresse.

Men nu har det skett, att kommunstyrelsen återremitterat hela ärendet, ett beslut som med stor sannolikhet innebär att kommunen med politikerna i spetsen får göra stora investeringar i fräscha och attraktiva badplatser. Genom det här beslutet visar politikerna och därmed kommunens skattebetalare att de aktivt arbetar för Ölands främsta varumärke, sol och öppna badstränder. Visst, vi är vana vid att vara ”dragande häst” framför vagnen i besöksnäringen, men i det här fallet kan vi inte helt ta åt oss äran. Till sist vill vi välkomna herrarna – och andra intressenter – till Ölands Djur- och Nöjespark för att inför säsongen 2008 ta del av det som kallas ”Guest relation”.

Öland den 12 april 2008.

Med vänlig hälsning

Ledningsgruppen Ölands Djur- och Nöjespark

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.