Nu stundar nya möjligheter

Insändare • Publicerad 5 december 2012

Efter ett välbesökt Öppet Hus på Slottsskolan och en frågestund där många kloka och berättigade frågor framkom börjar nu nästa steg.

Vi politiker har ansvar för inriktningsbeslutet som vi tog i utbildningsnämnden i oktober, och detta beslut har sedan fullmäktige tagit. Det som nu ska arbetas fram är en arbetsordning, som ska ligga till grund för att mottagandet av våra 6-or ska bli så gynnsamt som möjligt.

Här ska varje rektor och pedagog ha ett gemensamt ansvar, att ge våra elever en tilltro och trygghet i att övergången till Slottsskolan blir positiv!

Detta är ett ypperligt tillfälle att låta eleverna använda sin självkänsla och nyfikenhet och samtidigt få möjligheter att vara väl förberedd till 7-an.

Det måste vara en otrolig känsla för eleverna att få pröva sina färdigheter, vilket alla våra enheter arbetar medvetet med redan i förskolan.(enligt skol/förskole planer)

Varför denna blygsamhet just nu, ta fram er yrkesstolthet och njut av allt ni har förmedlat till våra barn!

Det krävs självklart en arbetsro till berörd personal och en tillit att utforma bästa lösningen. Det vi säkert vet, är att ALLA våra barn har glädje och gynnas av varje skattekrona som stannar i vår kommun!

Låt oss få en ”Borgholms anda” och visa oss själva och andra att vi är en kommun som är på väg att ta ett gemensamt ansvar.

 

Annette Andreen Utbildningsnämnden Nya Moderaterna

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.