När ska det bli folk av Lars Bylund?

Insändare • Publicerad 12 juni 2009

Läste en intervju (Ölandsbladet 5/6) med den nye skolchefen i Borgholms kommun häromdagen. Han hade då haft den nya tjänsten endast ett par veckor. Trots detta, uttalade han sig väldigt tydligt om att han hade sin uppfattning helt klar. Här skulle inte tas hänsyn till något eller någon vare sig man bor i glesbygd eller i stad! Han uttryckte sig också väldigt klart och tydligt om vad han tyckte om småskolorna på östra sidan. Han hade sin uppfattning och sitt ställningstagande helt klart!

Hur kan man - som nyinflyttad åretruntboende, med en helt ny tjänst sedan ett par veckor - vara så insatt och säker på hur allt fungerar och hur det ska vara eller bli, att man går ut med det i tidningen och riktigt basunerar ut att här är det ingen idé att någon sticker upp! ”Jag är ganska van att inte vara älskad i alla sammanhang”! Är detta något att skryta med eller att sträva efter?

Är det att bete sig som folk och visa lite hyfs? Är det kanske att vara socialt kompetent? Är det inte mer ”folkligt” att gå lite försiktigt fram och ”känna av” den nya kommunen, vara lite diplomatisk, ta det lite varligt medan man lär känna medborgare, möjligheter och svårigheter som det innebär att leva i denna glesbygdskommun?

Hur har Lars Bylund kunnat få så mycket kunskap så att han redan kan uttala sig kritiskt om skolor och befolkning på östra sidan? Har han studerat inflytningen och födseltal redan? Vem har felaktigt informerat honom om att skolorna önskas kvar för att upprätthålla värdet på våra fastigheter? I debatten om våra mindre skolor på östra sidan har nyckelordet varit EN LEVANDE LANDSBYGD och inget annat!!!

Hur vore det om vi fick höra eller läsa om vad Lars Bylund har att tillföra, vad han har för nytänkande, hur han tänker sig kunna få barn och föräldrar nöjda trots ekonomiska neddragningar? Hur ska han bidra till att få HELA Borgholms kommun levande och fungerande när det gäller skolan? Vad tror han kan locka familjer att flytta hit, vad är det nybyggare och småbarnsföräldrar söker?

Uppfattningen av den nye skolchefen, efter att ha läst intervjun är att vi fått en skolchef som inte är speciellt intresserad av hur medborgarna mår, vad vi tycker och hur vi känner. Nej, han har efter två veckor kavlat upp ärmarna för att gå in i någon sorts kamp och i denna kamp struntar han fullkomligt i om han trampar någon på fötterna.

Detta känns jättetråkigt! Man hade hoppats på något nytt och spännande med lite kreativitet, medkänsla och lyhördhet.

Hur ska det kunna bli folk av våra barn med en sådan ledare i toppen?

Besviken glesbygdsboende småbarnsförälder i Sättra

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.