unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mörbylånga har god ekonomi!

Mörbylånga kommun aviserar nu en höjning av kommunalskatten med 80 öre, trots att man har mycket god ekonomi.
Skatten ska höjas
Skatten ska höjas
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I början på året redovisade kommunen ett positivt ekonomisk resultat för 2018, på 47 miljoner, vilket man kan läsa på kommunens hemsida. Samtidigt så ska det byggas ett nytt högstadium i Färjestaden, som kommunen ska hyra av byggföretaget. Detta samtidigt som Skansenskolan redan idag har tomma lokaler. Man planerar också för en renovering av Skansenskolan, och vad de lokalerna ska ha för verksamhet i framtiden verkar oklart. Så pengar verkar det inte vara brist på.

I juni kunde vi läsa i dagspressen att Mörbylånga kommun fått pengar för skolutveckling, men som inte använts enligt riktlinjerna. Drygt en miljon skulle därför betalas tillbaka.

I början på året sökte inte heller kommunen pengar för nyanlända som man kunde ha gjort. Men har man pengar så har man!

Varför skulle en kommun med dålig ekonomi tillsätta nya tjänster, och varför skulle det finnas anställda med oklara arbetsuppgifter.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Hade man haft dålig ekonomi så kunde man sett till att släcka de gatubelysningarna som lyser på dagtid. Byta till LED lampor i större utsträckning. Man kunde haft sensorer på vattenkranar och rörelsedetektorer på all belysning i kommunens lokaler.

Ja, listan skulle sannolikt kunna göras hur lång som helst om man hade frågat de kommunanställda. Tyvärr så finns det många chefer som inte ens har besökt sin egen verksamhet, så hur kan de veta vad som sker!? Och hur många politiker tar beslut utan att ha en djupare kännedom om vad de beslutar om.

När det gällde en Ölandskommun så var det många politiker som talade om värdet av samarbete. Tänk om man hade samma visioner när det gäller inom sin egen kommun. Ett samarbete mellan de olika nämnderna med ett gemensamt ansvar för kommunens bästa!

Så varför lägger man ett förslag om höjd kommunalskatt när man tydligen har gott om pengar!?

Erika Nilsson

Läs mer

Sydöstra Öland håller öppet för besökare

Öland

Sydöstra Öland håller öppet för besökare

”Hos mig i Bläsinge kommer det vara öppen damm-trädgård, öppen ateljé med möbelkonst, ullhantverk och fårvallning”

Gamla möbler får nytt liv

Öland

Gamla möbler får nytt liv

”Jag letar efter unika saker som man kanske inte hittar överallt”

Som vanligt i Byxelkrok

Öland

Som vanligt i Byxelkrok

I Byxelkrok kör man på som vanligt den sista helgen i september, med marschaller, öppna bodar i hamnen och öppna butiker och restauranger.

Blåljus vill ha rödljus.

Öland

Här vill blåljus ha rödljus: ”Stora problem”

Brådskande utryckning - och risk för trafikstockning på Storgatan i Borgholm. En situation räddningstjänsten inte är nöjd med.

Hans Andersson, enhetschef Arvsfondsavdelningen, Kammarkollegiet.

Insändare

Insändare: Ideella organisationer i Kalmar län är extra viktiga i tider av kris

Ett starkt föreningsliv i hela landet är viktigt för demokratin

”Rätt ska vara rätt”, anser Marcel van Luijn.

Insändare

Insändare: Centerpartiet försöker ta åt sig äran för Moderaternas krisstöd

Han ”glömmer” berätta att detta är ett förslag från Moderaterna.