Annons

"Mobilt team bättre än en äldreakut"

Insändare • Publicerad 31 juli 2007

Jag läste en insändare från några borgliga politiker att de önskar att de äldre skulle ha en särskild äldreakut.

Tanken är väldigt god, men varför inte införa ett mobilt team som åker till de äldre i stället för att de gamla och sjuka skall forslas runt. Det har införts på flera andra ställen i landet och sparat miljoner. Dessutom slipper de som är gamla och sjuka genomlida långa väntetider på akuten och tröttsamma transporter.

Annons

Att vården för äldre försämrades enormt när man lade ner sjukhemmen där man dygnet runt hade tillgång till sjuksköterskor och läkare, har ju alla som har lite insikt i den verksamheten insett. Jag undrar vad det har kostat i mer sjukhustransporter till och från akutmottagningarna och med ökad belastning på akutsidans personal. Fruktansvärt att vara gammal och sjuk, att åka milvis och sedan sitta o vänta på akuten. Vilket onödigt lidande våra äldre får stå ut med. Man börja undra var den inlärda omänskligheten kommer ifrån..

Det är Doktorn och syster som skall komma till de sjuka. Planera för en mänskligare vård.

Det finns fortfarande behov av sjukhem, där man har tillgång till sjukvårdspersonal som har en sjuksköterska i teamet. Det sämsta man gjorde var att avskaffa sjukhemmen, en trygg plats när man är multisjuk och behöver personal med medicinsk kompetens. Att bo hemma är inte tryggt när man känner sig ensam, sjuk och orolig.

Sylvia Olofsson

Mörbylånga

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons