Men hallå Rolf Persson...

Insändare • Publicerad 11 augusti 2012

Jag trodde när jag såg rubriken till ditt inlägg; ”Vad ska hända med Borgholm i framtiden?”, att du kände en väldig oro för det ekonomiska läget som kommunen befinner sig. När man läser vidare i ditt inlägg, så associerar man till en gammal, grå ”betongsosse”. De som var emot Ekerums planerade utbyggnad, av den känsliga delen av marken, har fått helt rätt av juridisk instans. Oavsett vad vi tycker, så hade bygget aldrig kommit igång.

När det gäller Triangeln, är varken Lantmännen eller Beijers intresserade av att flytta dit och betala en hög hyra. Ritningen på byggnaden påminner rätt bra om Ölands Köpstad, inte sant? Lantmännen har eget fastighetsbolag och vill ha en annan typ av byggnad, så det är möjligt de bygger den där.

Du är själv fastighetsägare Rolf och du har en av stans fräschaste butiker i ditt hus. Skulle du vilja att den tvingas flytta ut till ett köpcenter utanför stan, då de flesta andra butiker och ”Syssan” tvingats flytta dit? Jag tror inte Esters & Williams, Lavendel, Danielson, Nyströms m fl, varken kan sälja någon säck med gödning eller spik till dig, när de väl hade hamnat uppe i Triangeln.

Tror du verkligen på fullt allvar att en etablering av en restaurang i Societetsparken löser kommunens ekonomiska problem? Låt oss leka med tanken att denna ”kvalitetsrestaurang” är byggd i parken. Det kommer busslaster med ”Kalmariter” för att njuta av husmanskost och underhållning. Då ställer jag frågan: vad ger detta till kommunen? Vad ger det till kommunens kassa? Leverantörerna finns inte här. Moms, ev bolagsskatt går till staten. Det enda jag kan tänka mig är det arrende och skatt från ev anställda som är skrivna i kommunen. När skattebetalarna har fått städa upp i parken efteråt, så återstår inte många kronor till kommunens kassa.

Alla gapar högt att detta är vad Borgholm behöver, att vi har sjunkit som sommarstad osv. De bor inte här, de har aldrig gått i Borgholm en kväll i november. De har inte märkt den oro- och förtvivlan som alltfler i kommunen känner och undrar om de kan bo kvar. De har inte sett den tomma botten i kommunens kassa, ej heller upplevt den oro och förtvivlan som anställda i kommunen känner, inför de besparingar som måste till. Hur tror du de mår, när de ser att kommunledningen sitter ute i gräset i parken, med en känd komiker och ska ge bort allmänhetens park? Tror du inte de hellre hade sett att man gjorde allt för att stoppa utflyttningen och få till en inflyttning till kommunen, så de får behålla sina jobb?

Det är det vi behöver, fler som väljer att flytta hit och färre som flyttar härifrån. Det är de riktiga investerarna som bygger bostäder vi måste få hit. Jag ser inget fel i att någon vill uppföra ytterligare en restaurang, men jag förstår inte varför allmänheten ska behöva avstå från sin park för detta. När det gäller Ulf Olsson håller jag helt med dig och det vet Ulf.

Kjell Wilhelm Ericson, Borgholm (riktigt Moderat)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.