unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

"Vägen till att bli en av landets bästa arbetsplatser känns onekligen allt längre.”

Det har gått två år sedan medarbetarnas syn på arbetsgivaren, sin arbetsplats och arbetssituation senast uppmärksammades. I skenet av den ekonomiska liksom personalkrisen som råder i regionen har också medarbetarnas syn på arbetsgivaren, arbetssituationen och personalpolitiken försämrats.
”Endast en fjärdedel av medarbetarna känner stor stolthet att jobba i Kalmar län”, skriver Carl Dahlin.
”Endast en fjärdedel av medarbetarna känner stor stolthet att jobba i Kalmar län”, skriver Carl Dahlin.
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det finns många positiva inslag i medarbetarenkäten, de rör dock främst hur medarbetarna uppfattar sin egen arbetsinsats, patientbemötandet och kollegorna. Däremot backar förtroendet vad gäller ledning och styrning. Det utfallet hade vi kunnat peka ut redan innan medarbetarenkäten. Alla som regelbundet finns på arbetsplatser inom regionen, med öppna ögon, känner igen sig.

Tids- och personalbrist, tung arbetsbelastning samt andra oros- och stressrelaterade faktorer spelar stor roll på personalsäkerheten. Denna kategori sticker ut, då den rasat sedan förra mätningen 2017. Och när personalsäkerheten rasar påverkas givetvis även patientsäkerheten, vilket får konsekvenser inte bara för medarbetarna utan även för medborgarna. Dessa försämringar framtvingar en handlingsplan som vi i politiken gärna vill ta del av och få möjlighet att tycka till om regelbundet. Vi utgår från att arbetet sätter igång snarast.

Medarbetarenkäten är regionens termometer. Endast en fjärdedel av medarbetarna känner stor stolthet att jobba i Kalmar län och därtill instämde bara 14 procent ”till fullo” att Region Kalmar län är en attraktiv arbetsgivare. Hälften, 48 procent, tycker inte det eller har ingen åsikt – vilket i sig är en åsikt; ett direkt resultat av Länsunionens personalpolitik. Vägen till att bli en av landets bästa arbetsplatser känns onekligen allt längre.

Carl Dahlin (M), Södra Näsby

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

vice ordförande, Region Kalmar läns personalutskott