1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Med denna inramning blir det i mina ögon en skam för staden”

Helgen 24 - 26:e maj arrangerades årsmötet för Morgan Owners Group Sweden i Borgholm. Ett hundratal av den klassiska bilen Morgan sammanstrålade då i den vackra staden vid Kalmarsund.
Denna syn uppskattades inte av insändarskribenten.
Foto: Privat

Då det i det flesta fall är två deltagare per bil, samlade hela arrangemanget drygt 200 personer, de flesta boende på hotell Strand. Deltagarna i ett årsmöte som detta kommer från hela landet, och de flesta var mer än nöjda med att det denna gång avhölls i Borgholm. Arrangörerna delade inför lördagen förslag på lämpliga besöksmål på fantastiska Öland, vilket var mycket uppskattat.

Söndag morgon tog min hustru och jag, tillsammans med goda vänner en morgonpromenad från hotellet i riktning mot slottsruinen. Alla positiva intryck från vår vistelse raserades när vi fick se hur det ser ut på sluttningen nedanför det kulturhistoriska monument som slottsruinen utgör. Första intrycket var att en skogsbrand måste härjat, vilket man i så fall borde hört om. Bofasta ölänningar upplyste oss dock om att detta var lämningar efter almsjuka som tagit kål på träden i branten nedanför slottsruinen, och att detta inte får röjas upp, då naturen skall ha sin gång. Vi bor i Hjo och är väl medvetna om att vissa naturområden (Natura 2000) inte får röras, då förruttnelsen skal bidra till djurlivets reproduktion, men någon form av omdöme vore på sin plats, när och var dessa områden väljs ut.

I Hjo finns områden där döda träd får ligga orörda, men inte på platser som ex. i vår stora vackra stadspark, där människor tillåts njuta av den vackra omgivningen. Här rensas omgående döda träd bort.

Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Borgholm är en oerhört vacker stad, och kanske är slottsruinen det främsta landmärket som sannolikt de flesta besökare vill se. Med denna inramning blir det i mina ögon en skam för staden, och det är svårt att tänka sig ett sämre område där föruttnelsen skall få sätta sin prägel under många år framåt. Min gissning är att ansvariga i Borgholm tycker att besökares alla intryck är viktiga för att bilden av staden skall vara så positiv som möjlig och bidra till att man gärna återkommer. De flesta intryck är positiva, men omgivningen kring den fantastiska slottsruinen är det inte.

Ola Söderpalm

Läs mer

Öland

Zjirk och Apollo är försvunna

Hundarna Zjirk, brunvit, och Apollo, svartgrå och lite vit, är försvunna sedan en vecka tillbaka. Nu hoppas deras matte, Catharina Carlsson, på hjälp från allmänheten. Kanske har någon sett något.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Sport

Engvall återförenas med IFK-backen

I januari ansluter 25-åringen till Engvalls Mechelen

Öland

Källa: Drunkningslarm slutade lyckligt

Vid 11-tiden på tisdagen inkom ett larm om drunkning vid badplatsen Tingskullen, Källa.

Sport

Hoppade nytt klubbrekord - i första försöket: ”Alltid roligt”

Lista: Mästarna från veteran-ÖM

Sport

Beskedet: Loppet ställs in

”Måste även tänka på funktionärernas säkerhet”