Annons

Lyssna på personalen och stärk äldreomsorgen istället för att utsätta den för fler besparingar

Insändare • Publicerad 8 maj 2013

För ett par veckor sedan kunde vi läsa att lokalavdelningen av fackförbundet Kommunal hade bjudit in kommunstyrelsens arbetsutskott (kommunledningen) till ett möte med anledning av förhållandena inom den kommunala omsorgen i Borgholms kommun.

Efter ett flertal rapporter om missförhållanden p g a underbemanning, sparkrav, stress bland personal och ökad sjukfrånvaro, uppsägningar etc borde vårdpersonalens representanter ha mycket att prata om med kommunledningen. Och kommunledningen borde lyssna!

Annons

Till vår stora förvåning kunde vi läsa att medan både Ilko Corkovic (s) och Eddie Forsman (m) kom till mötet med Kommunal så hade den tredje i "trojkan", Lisbeth Lennartsson (c), "avböjt" att vara med.

Man kan ju undra om Lisbeth Lennartsson numera känner sig för fin för att träffa sina forna arbetskamrater från omsorgen - nu när hon som kommunalråd har dubbelt så mycket betalt - eller om hon bara är allmänt ointresserad av hur den kommunala vården och omsorgen fungerar?

Hade övriga partier som finns med i kommunfullmäktige, som t.ex. Ölandspartiet - och inte bara de tre i trojkan (d.v.s kommunstyrelsens arbetsutskott), bjudits in till mötet med Kommunal, så hade vi självklart ställt upp.

Vi är självfallet intresserade av att höra omsorgspersonalens synpunkter. Det är oerhört angeläget att dom har sådana anställnings- och arbetsförhållanden som gör att vården och omsorgen kan fungera fullt tillfredsställande för de av våra äldre som är beroende av den!

Omsorgen av våra äldre behöver förstärkas istället för att utsättas för besparingar. Där kan faktiskt också fler sysselsättningstillfällen skapas, vilket också är av nöden för att få snurr på vår kommun!

 

Per Lublin

Företrädare för oppositionen i Borgholms kommun

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons