Annons

Lublin faller på eget grepp

Insändare • Publicerad 8 maj 2013

Sedan mitten av 1970-talet har Per Lublin varit förtroendevald i Borgholms kommun. Samtliga vi andra förtroendevalda har stor respekt för det demokratiska systemet och de väljare som valt att rösta på honom.

Tjänstemännen i Borgholms kommun har genom åren skaffat sig ett mycket stort juridiskt kunnande i takt med alla de yttranden som skrivs på Pers överklaganden av beslut och vi har god hjälp av de kommungemensamma juristerna på SKL. Tyvärr sprids mycket negativ information om bland annat övriga förtroendevalda av Per Lublin. På sin blogg hänger han ut ledamöterna i samhällsbyggnadsnämnden som åsnor och förolämpar förtroendevalda från samtliga partier. Hans eget parti har som bekant spruckit i två delar sedan valet och är därför halverat från fyra till två ledamöter i kommunfullmäktigeförsamlingen.

Annons

I en insändare i lördagstidningen vränger han än en gång sanningen, kritiserar, spekulerar och ifrågasätter orsaken till varför jag inte kunde delta på mötet med fackförbundet Kommunal.

Denna gång faller dock Per Lublin på eget grepp eftersom han refererar till en tidningsartikel gällande det mötet. I samma tidningsartikel framgår det Per Lublin valt att inte ta med, nämligen att jag den kvällen var inbokad sedan tidigare på ett företagsmöte som jag planerat tillsammans med flera företagare från vår kommun och Kalmar Science Park gällande e-handel. Det var ett mycket intressant möte med ett fyrtiotal företagare. Jag har inte för avsikt att dra igång en debatt med Per Lublin på insändarplats, men jag kan inte heller låta honom stå oemotsagd gång efter gång när hans enda avsikt är att sprida misstro.

 

Lisbeth Lennartsson (C)

kommunstyrelsens ordförande Borgholms kommun

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons