GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ledare: Så mycket som hänger på att vi gör saker tillsammans

På landsbygden kan man inte räkna med att någon annan gör det. Ska det hända något, får man bidra själv.
Ledare • Publicerad 24 september 2022 • Uppdaterad 26 september 2022
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Ölands Skördefest är en riktig folkfest.
Ölands Skördefest är en riktig folkfest.Foto: Andreas Yngvesson

Det är så mycket på Öland som hänger på eldsjälar och entusiaster.

Utan dem blev det ingen nystart för ungdomsfotbollen i Rälla.

Utan dem blev det ingen sporthall för Hulterstads AIK:s verksamhet.

Men mycket hänger också på att vi gemensamt går samman för att förverkliga drömmar.

På onsdag är det invigning av 25-årsjubilerande Ölands Skördefest, ett evenemang som är en folkfest tack vare att ölänningar från norr till söder bidrar.

Det kan vara allt från storslagna arrangemang som Fårets Dag på Borgholms slott till hantverkaren som visar sina produkter i garaget.

Men för att festen ska bli av och fortsätta utvecklas under ytterligare (minst) 25 år krävs det att alla är med och hjälper till.

De allra flesta företag som är verksamma på ön förstår värdet av skördefesten och det arbete som görs för att festen ska bli av.

Ölands Skördefest har i dag drygt 400 företag som är medlemmar. Även privatpersoner kan gå in och stötta som medlemmar.

Som det står på Ölands Skördefests hemsida:

”Vi drivs i vårt arbete av vår kärlek till Öland och allt vi tjänar går tillbaka till att arbeta för öns utveckling. Att du väljer att bli medlem hjälper oss att marknadsföra alla våra deltagare och tillsammans med dem skapa en fantastisk upplevelse för dig som besöker oss. Dessutom hjälper du till att hålla bygden levande!”.

Skördefesten kan sägas starta redan i helgen med invigning av löktavlan i Ventlinge och vernissage av Ölands Skördefests samlingsutställning på Himmelsberga. Sen blir det invigning i Rälla på onsdag och sedan brakar det igång med alla evenemang, i år kryddat med firandet av Ölandsbrons 50 första år.

Tillsammans lyfter vi fram det bästa Öland har att visa.

Kenth JönssonSkicka e-post