Annons

Ledare: Bra att Kay Wieståls park ska förskönas

Det är bra att Borgholms kommun tar tag i uppfräschningen av Kay Wieståls park.
Ledare • Publicerad 18 juni 2021
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic och Kay Wiestål i samband med invigningen av parken 2018.
Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic och Kay Wiestål i samband med invigningen av parken 2018.Foto: Kenth Jönsson

Parken invigdes sommaren 2018, i samband med Victoriadagen, evenemanget som mer än något annat kopplar samman Kay Wiestål och Öland.

Tidigare hette platsen Gula Paviljongen, ett namn som väl lär leva kvar trots att paviljongen i sig är borta sedan länge.

Annons

Fram tills nu har parken inte riktigt gjort skäl för sitt namn. Det har mest varit en rätt trist grönyta. Den nybyggda scenen ger området ett visst lyft, men nog har man saknat parkkänslan.

Nu ges chansen att verkligen göra parken till något extra, som ytterligare kan göra hamnområdet värt ett besök.

Att man ska flytta det walk of fame som finns på torget i Borgholm, fotavtrycken av Victoriastipendiaterna genom åren, till Kay Wieståls park känns också rätt.

Torget är ingen dålig placering, men eftersom det inte finns några skyltar eller annan information kring det hela är det säkert många turister som vandrar över torget utan att ens märka att man går i elitidrottares fotspår.

Kay Wieståls gärning för Öland är värd mer än en alldaglig grönyta – skönt att det nu verkar som han ska få en park värd namnet.

Kenth JönssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons