”Ladan – igen!”

Insändare • Publicerad 20 november 2007

Äldre får behålla Ladan (och Björklokalen)! Ja, så låter det i pressen från Kultur o fritids ordförande Kjell Helgesson och fastighetschef Tommy Herrloff. En förskoleklass i Ladan kommer inte att påverka pensionärernas verksamhet i Ladan. Och en skolmatsal i Björklokalen icke heller. Hela kvällarna kommer ju att vara lediga.

Ni lever ju inte i verkligheten sett ur en pensionärs perspektiv. En pensionärs dygnsrytm fungerar inte så, att han ger sig ut på sina aktiviteter om kvällarna. Förutom att han/hon inte rent känslomässigt gör så, så finns bland annat följande aspekter att ta hänsyn till. En äldre persons mörkerseende försämras betydligt med tilltagande ålder. Därav svårare att orientera sig i skymning och mörker. Dessutom känner vi alla till den osäkerhet som råder ute i samhället, framför allt efter mörkrets inbrott. Ett fenomen som inte bara pensionären känner sig rädd och osäker inför.

Så tänk om Ni som beslutar i föreningen. Låt Ladan också i fortsättningen funger för det ändamål, som den en gång är byggd till. De här herrarnas förslag är inga godtagbara alternativ för en äldre person, vare sig man är Pro:are, SPF:are eller föreningslös.

+73:a utslängd i mörkret?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.