Annons

Kostchefen tillbakavisar kritik om kräm-middag för de äldre

Insändare • Publicerad 14 maj 2008

Svar på artikel om mat på äldre-

boendet på Ekbacka i Borgholm:

Annons

De äldre inom äldreomsorgen i Borgholms kommun får en rejäl frukost, två mellanmål, middag mitt på dagen, kvällsmål, ett nattmål samt tillgång till måltidsdryck, kaffe, te, kaffebröd, frukt och glass.

Efterrätter serveras minst tre gånger i veckan. Middagsmålet och kvällsmålet brukar oftast vara varma rätter, men undantag kan förekomma. Vi har till exempel kallt kött med potatissallad, silltårta, smörgåstårta. Huvudmålet – middagen består till största delen av svensk husmanskost.

KRÄM ETT UNDANTAG

Att vi vid detta tillfälle serverade kräm hör till undantagen. Vi har tidigare beslutat att inte servera kräm till kvällsmat. Kräm kan förekomma till mellanmål eller senare kvällsmål. I det här fallet var krämen gjord från grunden med bär och frukter och det serverades smörgås med pålägg till. Köket vid Ekbacka lagar nästan all mat från grunden och har rykte om sig att laga väldigt god mat. Vi tillagar maten från grunden även till dem som har problem med tugg- och sväljsvårigheter, diabetiker och andra som behöver specialkoster. Allt är näringsberäknat.

Om någon har fått kräm flera gånger så kanske det är så att man har önskat detta och att vårdpersonalen har beställt det från köket. Gröten har vi tidigare tagit bort, men fått återinföra på matsedeln på grund av önskemål om det. Anhöriga eller andra som har funderingar kring maten till våra äldre i Borgholms kommun – tveka inte att kontakta undertecknad.

Elisabeth Grahn

kostchef Borgholm Energi AB

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons