unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Investera av allas våra pengar i Kalmar flygplats? Nej, far och flyg!

Är det verkligen vettigt att Region Kalmar län (före detta landstinget) ska köpa in sig och bli hälftenägare av Kalmar flygplats?
Per Lublin är kritisk till att Region Kalmar ska bli hälftenägare av Kalmar flygplats.
Per Lublin är kritisk till att Region Kalmar ska bli hälftenägare av Kalmar flygplats.
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Beslut väntas av politikerna i regionfullmäktige nu idag torsdag.

Regionen ska syssla med sjukvård och inte med flyg tycker många människor och det kan jag hålla med om - om man nu alls tycker att politiker är kompetenta till att få ha hand om något så viktigt som sjukvården. Vilket är tveksamt.

Regionens andra huvuduppgift att pyssla med är som bekant den kollektiva trafiken inom regionen och den bedrivs lyckligtvis inte med flyg. Utan huvudsakligen genom det politikerstyrda KLT.

Att äga och driva flygplatser som den i Kalmar är knappast någon vinstaffär i en tid när flyget - och inte minst inrikesflyget - blir alltmer ifrågasatt. Att låna namnet Öland i marknadsföringen räddar knappast en trafikflygplats på fallrepet. Varför till exempel krångla med flyg och eventuella förseningar på grund av dimma när man på sex timmar kommer pålitligt punktligt med Silverlinjen till huvudstadens centrum?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Samtidigt har möjligheterna att ta sig fram kollektivt påtagligt försämrats på många håll i länet, inte minst här på Öland, där det är betydligt krångligare att ta sig kollektivt från Byxelkrok till Kalmar och hem igen (där flertalet resor måste beställas en dag i förväg) än tur och retur mellan Kalmar och Stockholm.

När det gäller just trafiken så vore det avsevärt bättre för våra medborgare om pengarna läggs på en förbättrad busstrafik i våra bygder istället för att de försvinner i ett flygplatsäventyr.

Per Lublin