”Inte lyckat med badstrand”

Insändare • Publicerad 23 april 2008

Eddie Forsmans förslag om en sammanhängande badstrand mellan Kapelludden och Sjöstugan kanske inte är så lyckat. Av egen erfarenhet vet jag att havet varje vår, i en kort havsvik som detta är, tar tillbaks sanden från stranden. Det går inte att ändra vindens och havets växlingar.

Längs en gammal soptipp är heller inte den trevligaste platsen att anlägga en badstrand. Alla fågelvänner har säkert också synpunkter på störningar av det rika sjöfågellivet med sina häckningsplatser i området. Dessutom kommer det förmodligen att kosta ansenliga summor att förverkliga detta projekt. Lägg i stället pengar på uppfräschning och kontinuerligt underhåll av befintliga badplatser längs kusten. Kapelludden, Sjöstugan och inte minst från Köpingsvik till Klintabaden där naturliga förutsättningar för badliv finns. Lägg pengar och energi på det som redan finns och behöver vårdas.

Anlita till exempel en duktig stadsträdgårdsmästare och få fason på parker och grönområden. Ta tag i underhållet av kommunens fastigheter så att man slipper se det slarv, som det varit i många år med detta. Exempel, som förskräcker, har vi ju sett med bland annat Slottsskolan och Stadshuset.

Inföding

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.