GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: ”Vilka satsningar kan vi vänta oss?”

Debaclet om Alunskolans politiska hantering och vem som beslutat vad ger jag mej inte in i.
Insändare • Publicerad 20 juni 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vilka satsningar kan vi vänta oss? Kommer vi också att få utbyggt boende lämpligt för oss som blir allt äldre?”.
”Vilka satsningar kan vi vänta oss? Kommer vi också att få utbyggt boende lämpligt för oss som blir allt äldre?”.Foto: Peter Boström

Skönt dock att föräldraprotester fick gehör och Alunskolan behåller de elever de har! Insändaren från Carl Dahlin med flera menar i sitt sista stycke att ”att de flesta skattebetalarna på södra Öland är helt klara på”".

Tyvärr, säger jag då, så är det nog inte så klart för oss skattebetalande sydölänningar på södra Öland hur era satsningar för sydölands utveckling i kommunen ska se ut.

Vilka satsningar kan vi vänta oss? Kommer vi också att få utbyggt boende lämpligt för oss som blir allt äldre? Alunskolans överlevnad och framtid handlar om ökande elevunderlag. Så som befolkningsstrukuren ser ut för närvarande så behövs inflyttning av yngre och familjer med barn. För att det ska kunna ske behövs bostäder. Att bygga nytt i glesbygd känner ju säkert moderater även till att det kräv större egeninsats än i mer tättbefolkade områden. Att kunna köpa befintliga hus innebär att de som bor i dem behöver flytta någon annanstans och sälja huset. Då behövs lämpliga lägenheter för den äldre generationen (innan det är dags för SäBo). Därför behövs hyreslägenheter och seniorlägenheter också på sydöland. Så klargör gärna hur moderaterna satsar för framtiden på sydöland om ni vill ha våra röster i valet.

Eva Hansson Törngren, Södra Möckleby