Annons

Insändare: ”Vi måste få andrum med invandringen”

Slutligt debattinlägg om SD:s politik med Ingela Larsson.
Publicerad 14 februari 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Curt Ekvall, Sverigedemokraterna.
Curt Ekvall, Sverigedemokraterna.

Ingela Larsson tycker tydligen att det är helt rimligt att en invandrarfamilj kan få 22 000 kr/mån I ersättning. Det kan bli högre om kommunen garanterar hyran, då den garantin behövs för att familjen skall få en bostad.

Det vore rimligt att en invandrare får en grundersättning som är låg, men får låma till ett högre belopp. Detta system finns I Danmark.

Annons

Ingela Larsson anser inte att VP och MP är de partier som är mest invandrar- positiva. Alla som följt de senaste 30 årens invandrardebatt måste uppfatta dessa partier som mest invandrarvänliga.

Socialdemokraterna försöker påvisa att det är det partiet som har stoppat massinvandringen och tar ansvar för landets invandring. Det är inte riktigt för efter Löfvéns uttalande I 2014 års valkampanj “vi bygger inga murar” så har hindren vid gränsen blivit svårare för den som söker asyl.

Det som gör Sverige fortfarande till ett önskat invandrarland är våra höga bidrag. Dessa har som jag påvisat inte försämrats.

Sossarna kommer knappast försämra bidragen till invandrarna, då de vet att 70-75 procent av de som bor I utanförskapsområdenna röstar på dem. Det vet de boende där och därför blir integrationen mycket dålig I dessa områden. Många LO-arbetare har insett sossarnas svek och röstar idag på SD.

Forskarna på Linnéuniversitetet påtalade, som jag nämnde I mitt förra inlägg, de problem med tröskeleffekter som de stora bidragen är för särskilt invandrarkvinnorna. De behöver inte anstränga sig för att behöva kommma ut på arbetsmarknaden.

Problem finns också med denna kravlösa politik vad gäller språk- och samhällskunskap. Vi kan inte bidraga med dyra tolkkostnader för dem som blivit svenska medborgare. Tolkkostanden är idag flera mdr för invandrarna.

Den muslimska sk hederskulturen, som breder ut sig är också ett problem.

Hembygdsrörelsen är politiskt neutral och jag är förvånad över att en förbunds- ordförande med centerkoppling uttrycker sig negativt mot SD. Den uppfattningen finns knappast på Öland. Efter många år I denna rörelse, så bedömer jag att alla frivilliga insatser tas emot positivt.

Jag instämmer med Ingela Larsson att stora insatser måste göras för att få en bättre integration av invandrarna till den svenska samhället.Det är inte med bidrag som t ex 1 900 kr/dygn för sk ensamkommande invandrarbarn till HVB- hem som vi lyckas med integrationen. Vi måste få andrum med invandringen för att klara detta.

Curt Ekvall. Glömminge

Annons
Annons
Annons
Annons