Annons

Insändare: ”Väntetiderna inom vården ska kortas”

Svensk hälso- och sjukvård håller en internationellt sett hög medicinsk kvalitet, men väntetiderna behöver kortas.
Publicerad 26 september 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi kommer inte vara nöjda förrän vi har en vård som är fri från köer”.
”Vi kommer inte vara nöjda förrän vi har en vård som är fri från köer”.

Under pandemin har sjukvården gått igenom sin svåraste påfrestning i modern tid och planerad vård har behövts skjutas upp. I Region Kalmar län pågår nu ett intensivt arbete för att starta om sjukvården och snarast möjligt påbörja arbetet för att ”betala av vårdskulden”. Som socialdemokratisk ledande politiker i Region Kalmar län är jag fast besluten om att sjukvården i vårt län återigen ska bli ledande på att ha Sveriges bästa tillgänglighet. Vi kommer inte vara nöjda förrän vi har en vård som är fri från köer.

Den s-ledda regeringens besked om att öka tillskottet till kommuner och regioner med ytterligare 10 miljarder kronor är också mycket välkommet. Satsningen är historiskt kraftfull. Sammanlagt ger staten ett tillskott på 256 miljoner kronor för 2021. Det handlar om resurser till fortsatt testning, förstärkt förlossningsvård, bättre primärvård, förstärkt akutsjukvård, riktade medel till uppskjuten vård och covid-relaterad vård med mer.

Annons

Tillskotten ger oss förbättrade möjligheter att utveckla välfärden, korta ned väntetiderna och fortsätta med våra goda resultat för att kunna erbjuda den bästa möjliga vården. Samtidigt blickar vi framåt mot den framtid som vi vill skapa. Vi vill inte tillbaka till det som var innan krisen – vi ska bygga något bättre.

Angelica Katsanidou (S)

Regionstyrelsens ordförande i Kalmar län

Annons
Annons
Annons
Annons