Insändare: Vaccinationskravets vara eller icke vara i Mörbylånga kommun

Den som arbetar inom vården eller omsorgen möter ofta sköra personer som riskerar att drabbas hårt av covid-19. Därför är det viktigt att så många som möjligt i personalen är vaccinerade mot sjukdomen. Att minska risken för att personal smittar patienter eller omsorgstagare är en fråga om patientsäkerhet.
Insändare • Publicerad 7 april 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Sist men inte minst borde brukarnas säkerhet alltid gå i första hand”.
”Sist men inte minst borde brukarnas säkerhet alltid gå i första hand”.Foto: Alexander Jensen

Trots detta budskap från Folkhälsomyndigheten väljer Mörbylånga kommun att ta bort vaccinationskravet vid nyanställning, som infördes i februari. Beslutet som togs på tisdagens kommunstyrelse väcker många frågor.

Förvaltningens förslag till beslut var att permanent ta bort kravet men efter oppositionens yrkande ska det i alla fall omprövas i september. Häpnadsväckande och oseriöst!

Ett velandes utan dess like som endast lägger ett löjets skimmer över vår kommun.

Varför, undrar nog vän av ordningen?

Förvaltningen och majoriteten tror att vaccinationskravet är orsaken till att man inte får in semestervikarier inom omsorgen. Då har man inte märkt att detta problem även finns i kommuner som inte har vaccinationskrav.

Att det dessutom finns gott om andra attraktiva arbeten sommartid på en turistort har tydligen även gått förvaltningen förbi!

Sist men inte minst borde brukarnas säkerhet alltid gå i första hand.

Eva Folkesdotter Paradis, (M), distriktssköterska och vaccinatör