GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Tre år med parkeringsskyltar i Mörbylånga

Våren 2018 fick vi hyresgäster i Mörbylånga Bostad veta att vi måste betala för att få stå på den markerade bilplatsen man har haft gratis i 30 år.
”En del boende på vissa platser kan ha sin bil gratis på parkeringen och andra betalar 2.400 per år”.
”En del boende på vissa platser kan ha sin bil gratis på parkeringen och andra betalar 2.400 per år”.
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Man hade inte haft någon information innan vi ställdes inför fakta. Betalde vi inte skulle fakturan skickas till Kronofogden. Det sas att vi skulle vara solidariska med Färjestadens hyresgäster. Det blev en hel del bråk från vår sida. Bostadsbolaget har kontrakt med parkeringsbolaget på 3 år. Kontraktet går nu ut den 2021-06-30. Vi hyresgäster har inte hört något om man skrivet under nya avtal eller om man bara låter allt ske under tystnad.

Jonas Everbrand har vid ett tidigare tillfälle sagt att under det första kontraktsperioden får man använda p-bolagets skyltar, men när man förnyar kontraktet ska man köpa skyltarna. Bara på Blomstervägen- Bäckvägen finns ett 40 tal skyltar, vi vet att dessa skyltar kostar stora pengar, som kan användas till annat.Jag vet också att Kent Ingvarsson som satt i den tidigare styrelsen som beviljade detta parkeringsbeslut insåg rätt snart att det blivit ett galet beslut han hade då påtalat att de skulle försöka att rätta till det. Men det verkar inte som det blir något bättring för oss hyresgäster. (Kent Ingvarsson är den ende som varit ärlig ock erkänt ett misstag). Hur kan Bostadsbolaget motivera ett så stort ekonomiskt beslut baserat på några klagomål om skrotbilar. Mörbylånga är en liten kommun, inte en enda människa man pratar med tycker detta är bra. En del boende på vissa platser kan ha sin bil gratis på parkeringen och andra betalar 2.400 per år. På frågan varför blev svaret: det blev så.

Släpp prestigen - använd sunt förnuft

M.Aourell

Läs mer