Insändare: Trafiken genom Glömminge har fungerat bra

Läste Berne Klysings (L) jämförelse av "ledarskapet" i våra ö-kommuner där det i Mörbylånga blir passivtillvitat gällande 136ans eventuella sträckning förbi Algutsrum.
Insändare • Publicerad 5 augusti 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
136:an genom Glömminge.
136:an genom Glömminge.

Vad är det Klysing missat då båda kommunalråden i tidigt skede, med alternativa lösningar sökte nå ett Trafikverk vilket med opassande tystnad nonchalerade detta. Man teg med vänd rygg till sista dag för samråd både kom och gick.

Som jag förstått via Ölandsbladet menade kommunalråden att vi inte ska asfaltera bördig odlingsmark, att vi inte ska riskera det lilla grundvatten vi än har att vi kan återanvända den logistik som nu med stora asfalterade ytor ligger oanvända.

Trist att Klysing ger Glömminge samhälle epitetet "proppen" vilket jag upplever osant.

Trafiken genom Glömminge har fungerat bra förutom något enstaka tillfälle. De gångerna berodde det som vanligt på "den mänskliga faktorn", någon körde för sakta medan någon för fort och ett par andra höll för kort avstånd. Det går att förbättra vägen som den ligger utan för stora naturingrepp. Sträckningen är till gagn för de företagare och ideella verksamheter det finns gott om här. Dessa gör definitivt en kulturgärning för bygden till fromma för såväl fastboende som badgäster.

Per-OlaT Nilsson, i församlingen boende