GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Tänk på hyresrätter även i yttre hamnen

Enligt artiklar i Ölandsbladet den 26 januari börjar planerna för ny bebyggelse i yttre hamnen i Borgholm nu närma sig ett förverkligande. Tanken är att en ny stadsdel ska växa fram i området med en blandning av bostäder och verksamheter. Här gäller det för de styrande i kommunen att agera så kraftfullt som möjligt för att det inte enbart byggs bostadsrätter och villor.
Publicerad 1 februari 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Yttre hamnen i Borgholm.
Yttre hamnen i Borgholm.
Foto: Michael Ståhl

Centralt i processen handlar det om den mark där Swedish Agro nu har sin anläggning i yttre hamnen. Enligt tidningen ägs marken dels av Swedish Agro, dels av Borgholms kommun med tomträttsavtal.

Det är naturligtvis mycket positivt att bostäder kan komma att byggas i yttre hamnen. Fram till häromåret, när ett hyreshus byggdes i Rälla, hade byggandet av hyresrätter i flerfamiljshus varit obefintligt i Borgholms kommun i 25 år (kommunens bostadsförsörjningsprogram september 2017). Behovet är stort, det har visat sig inte minst genom det stora intresset nyligen för planerna på hyreshus i Löttorp.

Det är viktigt i ett dynamiskt och mångfasetterat samhälle att bostäder på attraktiva platser, som yttre hamnen i Borgholm, blir tillgängliga även för de som föredrar att bo i hyresrätt. Förhoppningsvis utnyttjar kommunen här tillfället att genom sitt ägarinflytande påverka, stimulera och initiera satsningar på hyresrätter. Möjligheter finns ju nu också för den som bygger hyresbostäder att få statligt stöd och därigenom hålla hyrorna på rimliga nivåer.

Ulf Danielsson, Köpingsvik

Läs mer