Insändare: Sveriges bästa sjukvård

Du ska känna dig trygg oavsett var du bor i Region Kalmar län. Det är grunden i vår politik som syftar till att fortsätta möjliggöra Sveriges bästa vård, nära dig.
Insändare • Publicerad 8 september 2022 • Uppdaterad 9 september 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi vill fortsätta att ligga i framkant och ha landets nöjdaste patienter”.
”Vi vill fortsätta att ligga i framkant och ha landets nöjdaste patienter”.

Vi Socialdemokrater har haft ordning och reda i ekonomin och har därför kunnat satsa rejält på primärvården. Uppemot 300 miljoner kronor har det blivit under den här mandatperioden. Det har gjort att vi nu är en av de ledande regionerna i omställningen till en trygg och nära vård.

Över 75 procent av patienterna i länet har fast vårdkontakt, att jämföra med knappt 33 procent i riket. Den utvecklingen där Borgholmsmodellen visar vägen vill vi ta till hela länet. I korthet handlar det om en vård som du kan lita på. En vård som finns nära till hands när du behöver den.

Vi vill fortsätta att ligga i framkant och ha landets nöjdaste patienter. Vi var först i landet med att slopa patientavgifterna för personer över 85 år, vilket hela landet sedan tog efter. Därför vill vi socialdemokrater med ditt förtroende och din röst för fyra nya år ta nästa steg och slopa patientavgifterna för personer över 65 år.

För oss är valet mellan skattesänkningar för de med störst plånbok och satsningar på vården mycket enkel. Med fyra nya år och socialdemokratiskt styre i Region Kalmar län ska människors behov av hjälp och stöd i livet aldrig få bero på deras ekonomi. I Region Kalmar län är det vård efter behov som ska gälla, inte vård efter plånbok. Av det skälet tänker vi socialdemokrater varken välja höjda-avgiftsvägen eller privatiseringsvägen för att finansiera framtidens välfärd.

Vi socialdemokrater anser att de som arbetat ett helt yrkesliv, eller ännu arbetar, och byggt vårt land har rätt till en trygg ålderdom. Deras hälsa ska inte vara en plånboksfråga. En röst på oss och vi kommer slopa patientavgifter för personer över 65!

Gunilla Johansson (S) Runsten, kandidat regionfullmäktige

Kristina Sjöström (S) kandidat regionfullmäktige, Mörbylånga

Per-Olof Johansson (S) kandidat regionfullmäktige, Skogsby

Ilko Corkovic (S) Kandidat regionfullmäktige, Borgholm

Matilda Wärenfalk (S) kandidat regionfullmäktige, Mörbylånga