Annons

Insändare: Svar till Maria Steen om äldreomsorgen

Först som sist - för att undvika fortsatta missförstånd - jag är INTE emot att det byggs bra och ändamålsenliga lokaler för äldreomsorgen och att befintliga lokaler renoveras för bättre standard. Detta kan göras så att det går hand i hand.
Insändare • Publicerad 21 juli 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Per Lublin.
Per Lublin.Foto: Carin von Post

Sett ur de äldres perspektiv är det önskvärt att äldreboendet är beläget i en miljö där de känner sig hemma och att det inte är större än att det ger dem den tryggheten att de kan känna igen de flesta som bor eller arbetar där. Jag hävdar därför att det är FLERA mindre äldreboenden i olika delar av kommunen - med bästa standard och med hög trivselfaktor - som vi bör satsa på istället för att samla flertalet behövande inom äldreomsorgen i vår kommun i ett nytt stort anstaltsliknande komplex.

För att själva omsorgen ska bli optimal krävs dock i första hand ett rejält VÅRDLÖNELYFT för göra yrket så attraktivt att det i framtiden ska gå att få välutbildad personal i tillräcklig omfattning. De usla lönerna är idag det största problemet för äldreomsorgens framtid.

Annons

Jag skulle önska att vi kan ha detta som gemensamt mål istället för att kivas.

Per Lublin, Ölandspartiet

PS. Jag saknar fortfarande svar från de stora partierna i kommunen om var de står i vårdlönefrågan.

Annons
Annons
Annons
Annons