Annons

Insändare: Svar till iakttagare om Bödaskogen

Tror att du varken är ölänning eller kommer från något av vårt lands skogsområden, vi ler i mjugg när man använder ordet skog om Ölands större och mindre trädungar och Bödaskogens fall en större dunge.
Insändare • Publicerad 23 juli 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lyckesand är en populär badplats, vilket leder till parkeringsbekymmer för en del gäster.
Lyckesand är en populär badplats, vilket leder till parkeringsbekymmer för en del gäster.Foto: Carin von Post

Fakta om Öland Längd 137 km, Bredaste Bredd 16 km, Landareal 1344 kvkm. Ön är Sveriges minsta landskap och det näst minsta är Blekinge men mer än dubbelt så stort. En stor del är alvaret där träd är en sällsynt växt. Angående parkeringsytan du har intagit, den är stor om man jämför med gängse parkeringsytor i Sverige och kan lugnt säga att utnyttjandet av denna parkering i någon större omfattning är max 20 procent av året. Ska man ta hänsyn till naturen är väl ett alternativ att uppföra någon form av enklare P-däck på den befintliga ytan.

Tror emellertid inte att något riskkapitalbolag vill satsa sina pengar, tiden till vinst på satsningen är för lång.

Annons

Vi kan inte skövla Öland på mer växtlighet och odlingsyta för bilismen, tror inte ni vill besöka Öland om asfalten upptar allt för stor delar av ön.

Låt oss ha tålamod, sänka pulsen och fungera i samklang med naturen, njuta av sommaren även om det givetvis är mången dagsgäst som vill komma till en i särklass ljuvlig badstrand.

En reflektion

Annons
Annons
Annons
Annons