GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Stoppa bo-orättvisan

Sverige beskrivs ofta som ett jämlikt och rättvist land. Trots detta finns det idag stora orättvisor på bostadsmarknaden.
Insändare • Publicerad 3 juni 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hyresgästföreningen efterlyser fler bostäder med rimliga hyror.
Hyresgästföreningen efterlyser fler bostäder med rimliga hyror.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Hyresgästföreningen har dagligen kontakt med medborgare som berättar om svårigheten att få tag på en lägenhet eller om mycket höga kostnader för det hyrda boendet. Särskilt sorgliga rapporter berättar om människor som tvingas lämna sitt boende till följd av de ökade kostnader som påtvingade lyxrenoveringar inneburit.

Hyresgästföreningen vill att politikerna i landet tar ansvar för att bryta denna omfattande bo-orättvisa. Det är inte rimligt att medborgare ska behöva säga nej till erbjudna arbeten, deltagande i studier eller samboende med sin partner till följd av bostadsbrist. Det är inte rimligt att hyresrätten belastas av betydligt större skattebördor än det ägda boendet. Det är inte rimligt att hyresgäster sätts på gatan efter påtvingade renoveringar.

Hyresgästföreningen uppmanar därför landets politiker i riksdag och kommun att ta sitt grundlagsstadgade bostadspolitiska ansvar. Stoppa bo-orättvisan nu.

Eva Hederstam, ordförande Hyresgästföreningen Kalmar, Öland, Torsås