unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Insändare: Stäng skolorna omedelbart för allas säkerhet!

Stäng skolorna omedelbart för allas säkerhet!
”Det skulle säkerligen fungera med distansundervisning även för de som går i högstadiet som går i årskurs 8 och 9”.
”Det skulle säkerligen fungera med distansundervisning även för de som går i högstadiet som går i årskurs 8 och 9”.
Foto: Arkiv
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tänk om, gör rätt och gör det nu innan det är för sent. Vi är flera elever och föräldrar som varje dag går runt och mår dåligt psykiskt av denna oro.

Från Folkhälsomyndigheten råder man alla som kan att jobba hemifrån, först och främst till årets slut.

Lärare och elever däremot tvingas gå till skolan, där dem oftast möts i trånga klassrum och miljöer.

Hur tänker man då? Vill de att skolan ska bli den stora smittspridaren? I våra ögon är det helt vansinnigt och förenat med livsfara!

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 109 kr)

Det är säkert många elever som går runt med smittan just nu utan att veta om det och helt utan symtom och då kan vi själva räkna ut vad som händer.

I dag är både elever och lärare rädda för att vistas på skolorna. Man känner en otrolig stress och oro för att utsättas för covid-19.

Beslut har tagits om 14 dagar hemma och 14 dagar i skolan. Detta orsakar ännu mer stress och oro. Låt alla få känna sig säkra och trygga!

I nuläget ska man vara hemma för minsta symtom. Detta innebär att många elever måste vara hemma.

Många kanske får vara hemma länge eller i flera omgångar. Vad händer då med undervisningen och deras betyg?

Jo, eleverna blir efter och en del kanske har svårt att ta igen detta och därför måste gå om ett helt år eller i värsta fall ännu mer. Om undervisning sker på distans blir eleverna inte efter.

I våras gick det jättebra att gå över till distans. Då var det inte lika mycket smittspridning här I Kalmar med omnejd. Nu ökar smittan för varje dag och ändå tvingas alltför många elever och personal till skola och arbete.

De allra flesta ungdomarna tyckte det var bra med distansundervisning då. Det visade sig även att de som inte trivdes så bra i skolan var med på lektionerna hemifrån.

Vi kan förstå att det är svårt för de som läser på praktiska linjer att läsa över distans. Men skulle alla andra linjer gå över till distansundervisning skulle detta minska antal personer i skolan jättemycket.

Vad är problemet nu?

Eller är det kanske så att FHM vill att ungdomarna ska sprida smittan? Man kan nästan tro detta.

Nu skylls det på att det är på grund av för trånga bussar och det stämmer att det ofta är otroligt trångt på bussarna. Ungdomarna som inte kan ta sig på annat sätt till skolan får ofta stå i gångarna eller sitta vid trappan som är vid bussdörren bak för att ta sig till och från skolan. Helt sjukt! Vi är oroliga för våra ungdomar och detta känns allt annat än bra. Det är dock i skolan den långa tiden är fem dagar i veckan och det är under den tiden som eleverna ofta vistas i för trånga utrymmen, både i klassrum, uppehållsrum och matsalar.

Vi är många föräldrar och elever som reagerar starkt på detta oansvariga tillvägagångssätt. Det sägs att barn och ungdomar inte blir så sjuka. Vi som är föräldrar träffar våra barn dagligen och vågar inte ens krama dem längre för vi är alla oroliga på att smittas och i värsta fall hamnar vi i respirator och dör. Frågar man någon varför inget händer hänvisas man bara till någon annan och så vidare. Det leder ingenstans och det ska absolut inte gå till så.

Stå upp och ta ert ansvar nu innan ännu fler dör. Våra barn ska väl vara vår framtid?

Nu uppmanar vi att fler elever, föräldrar och även lärare trycker på via mail/telefonsamtal till rektorerna på de olika skolorna så undervisningen går över på distans!

På så sätt blir det en tryggare skolgång och minskad smittspridning. Det skulle säkerligen fungera med distansundervisning även för de som går i högstadiet som går i årskurs 8 och 9. Så blir det färre elever på skolorna. Skulle uppskatta om våra kommunalråd och andra även säger ifrån. Gör om, gör rätt och vänta inte. Det är bara en tidsfråga innan det är alldeles för sent.

Oroliga föräldrar och elever