Annons

Insändare: Ställ in Öland spirar i år

I normala fall är jag mycket positiv till Öland Spirar och var den gången en ivrig tillskyndare till att vi fick detta evenemang som en vårlig motsvarighet till Ölands Skördefest på hösten.
Insändare • Publicerad 10 maj 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Per Lublin tycker att Öland Spirar borde ställas in. Evenemanget äger rum den 13-16 maj.
Per Lublin tycker att Öland Spirar borde ställas in. Evenemanget äger rum den 13-16 maj.Foto: Pressbild

Men nu måste jag säga ifrån och är förvånad över att det är så tyst från så många andra. Ty det är synnerligen omdömeslöst av ledningen för Öland Spirar att stövla vidare med att genomföra detta evenemang (i dagsläget numera kallat ”Öland Smittar”) nu vid en tidpunkt när smittspridningen av Covid-19 (brittisk variant) är värre än någonsin i vårt län och smittskyddsläkare Lisa Labbe Sandelin till och med påbjuder personlig lockdown för alla i hela länet under den tid som evenemanget är tänkt att pågå. Man avråder således från det hållet att genomföra evenemanget.

Vilket ansvar tar evenemangsledningen och deltagarna - om evenemanget genomförs nu under nästa helg - för att inte smittan sprids ytterligare, att inte fler insjuknar och avlider eller drabbas av postcovid och kanske får nedsatt livskvalitet för resten av sina liv?

Annons

Och efter att Öland har fått spira är det tydligen meningen att det blir en redan överansträngd sjukvård som får ta skiten!

Ställ om, ställ in och skjut upp Öland Spirar ytterligare ett år!

Per Lublin

Annons
Annons
Annons
Annons