unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Insändare: Snurrigt om 136-debaclet

I en insändare i tidningen den 12 november ondgör sig en kvartett ledd av seniora Borgholmsprofiler över att det politiskt påhittade storhetsvansinneprojektet ”Öland en kommun” inte blev av, trots att en klar majoritet av båda kommunernas invånare ratade sammanslagningen i en folkomröstning som för Ja-sidan inte var något annat än en prakt-flopp.
Carl Dahlin (M).
Carl Dahlin (M).
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Med EN kommun verkar skribenterna tro att väg 136 förbi Algutsrum, ja säkert hela vägen till Byxelkrok hade kunnat bli en ”autobahn” där de kunnat fräsa fram - kanske särskilt snabbt genom den del av Öland som de i insändaren inte verkar ge ett rött öre för.

För det första: tack för klargörandet - en kommun var alltså inget annat för Borgholms kommun än att, fortsätta, köra över Mörbylånga kommun i olika frågor.

För det andra: kolla gärna upp bakgrunden innan ni swingar i blindo - de som leder motståndet till möjliggörandet av ”förbifart Algutsrum” är, inte helt oväntat, Centerpartiet vars ledargestalt som bekant var väldigt positiv till en kommunsammanslagning.

För det tredje: arbetet med att ta fram områden att samarbeta mera kommunerna emellan, inte bara där Borgholm styr och ställer, pågår i detta nu. Men intresset svalnar markant efter insändare som denna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 109 kr)

Carl Dahlin (M), Södra Näsby