GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Ska Mörbylånga kommun gå i livslångt lärande?

SVT Småland berättar: ”Det har gått två och ett halvt år sedan invigningen av vattenverket i Mörbylånga, men först nu har man kunnat öppna det för rening av processvatten från industrin. Dock blev notan betydligt dyrare än beräknat – 14 miljoner extra har det kostat skattebetalarna.”
Insändare • Publicerad fredag 05:00 • Uppdaterad fredag 06:31
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Korten på bordet! Vem har ställt till dessa eländen?”
”Korten på bordet! Vem har ställt till dessa eländen?”Foto: Natalia Johansson

Jag summerar den senaste tidens ekonomiska kommunala bravader:

Vattenverket = 14 000 000 extra

Hamnfiaskot i Mörbylånga = 7 000 000

Vite för muddermassorna i Grönhögen = 100 000

Det gör drygt 21 000 000 skinande skattekronor.

När ska någon ställas till svar för hamnfiaskot? Någon måtte har klantat sig, någon måtte ha haft för dåliga kunskaper för att sköta ett så pass stort projekt. Vem/vilka? Och vem beordrade håltagningen i bassängen i Grönhögen? Varför får vi inte svar, trots polisanmälan?

Kommunen kan inte efter alla misslyckanden svara att ”vi lär oss av misstagen”? Så funkar det inte för oss dödliga. Gör jag en tabbe får jag stå för den själv, försvara mig i rätten, pynta böter ur egen pluska eller krypa i kurran.

Korten på bordet! Vem har ställt till dessa eländen? Och vilka blir konsekvenserna för dem?

Staffan Lagerström, Södra Möckleby