GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Signalmasten står fortfarande naken

Flaggorna runt hamnen i Borgholm hissades traditionsenligt till Valborg, men signalmasten på nocken till gästhamnskajen står fortfarande naken. Varför man inte fått upp signalflaggorna är okänt, men ansvaret för arrangemanget vilar på Strand Hotell.
Signalmasten i Borgholms hamn utan flaggor.
Signalmasten i Borgholms hamn utan flaggor.
Foto: Kenth Jönsson
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Undertecknad tog initiativet att låta tillverka en ny mast, då den tidigare fick rivas efter flera års förfall. Signalmasten stod på plats för några år sedan, tack vare flera olika sponsorer och andra goda krafter. Och den invigdes med både tal och musik.

Förslagsställaren ansåg att den skulle placeras på Vedkajen, men andra viljor i Stadshuset beslöt att den skulle uppföras på den ursprungliga platsen, som tidigare var i kommunens ägo. Sedan många år tillbaka ägs gästhamnen av Strand Hotell och därför gjordes en överenskommelse att ägaren skulle ansvara för flaggningen.

Men så har alltså inte skett. Ynkligt!

Rolf Nilsson, Borgholm

Läs mer