Annons

Insändare: ”Rätten till en bostad till ett vettigt pris borde vara en rättighet”

I en debattartikel 9 augusti raljerar Carl Dahlin över hur majoriteten i Mörbylånga kommun har styrt kommunen under den gångna mandatperioden.
Insändare • Publicerad 16 augusti 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Carina Adolfsson Elgestam.
Carina Adolfsson Elgestam.Foto: Maria Wiell

Han använder specifikt ordet fadäs för att spä på sitt sätt att orera. I artikeln finns några sakfel utifrån Mörbylånga bostad på tal om fadäs. Vill börja med Det var med information från din partikamrat Ulrik Branden som kommunledningen författade den missvisande skrivelsen. Med andra ord var det en enig kommunledning och inte enbart S och C som författade skrivelsen.

Vidare skriver du om att Mörbylånga bostad missat lämna in ansökan för investeringsstöd.

Annons

Så är inte fallet. När deadline för ansökan om investeringsstöd gick ut hade inte Mörbylånga bostad några ritningar eller bygglovsansökan inlämnat till samhällsbyggnadsnämnden vilket var ett krav från myndigheten.

Detta av förklarliga skäl. En enig bolagsstyrelse har fattat beslut om att till bygget av hyresrätter vid Färjebacken söka en samarbetspartner. När man ska samarbeta med någon så gör man upp planerna tillsammans så därav att vi inte hade ritningar klara vid årsskiftet. Att inte Carl Dahlin hade koll på det kan väl möjligtvis undertecknad vara lite förvånad över kanske en fadäs av Carl Dahlin.

Därtill är det väl lite magstarkt att Dahlin vars partikamrater i riksdagen röstat ned investeringsstödet så det inte längre finns denna stimulans för byggande av hyresrätter ändå åberopar det.

Kan det kanske vara ytterligare en fadäs av Carl Dahlin?

Med detta som bakgrund så vill jag säga att det är viktigt att det byggs hyresrätter och inte minst i Färjestaden där efterfrågan är stor och köerna långa.

I nuet finns det intressenter och Mörbylånga bostad jobbar vidare enligt plan och beslut.

Det kan också vara bra för läsarna och väljarna att veta att moderaterna vill sälja halva bostadsbolaget.

Inte för att bolaget går dåligt utan helt och hållet av ideologiska skäl. Att en kommun äger hyresrätter och på det sättet kan vara med och påverka utvecklingen på bostadsmarknaden är viktigt det handlar om makt och inflytande men också om ideologi. Vem ska äga.

Avslutningsvis rätten till en bostad till ett vettigt pris borde vara en rättighet precis som vård skola och omsorg,

Carina Adolfsson Elgestam (S), Ordförande Mörbylånga bostad AB

Annons
Annons
Annons
Annons