unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Insändare: Projektering nya hus i Sandvik

Du svänger av väg 136 för besök på ett av Ölands största turist/besöksmål, kör sakta genom ett alvarlandskap, som bara finns på Öland, och närmar dig en av världens största väderkvarnar, som ligger i ensamt majestät vid alvarskanten.
”Var går gränsen för att miljön förändras på ett sätt så att hela upplevelsen förändras så mycket att besökare väljer bort Sandvik”.
”Var går gränsen för att miljön förändras på ett sätt så att hela upplevelsen förändras så mycket att besökare väljer bort Sandvik”.
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Många har upplevt detta och många fler bör få möjligheten i framtiden. Efter klinten och kvarnen tippar du över alvarskanten och kommer till en by och hamnmiljö, som inte finns någon annanstans på Öland. Du blir betagen, återkommer och berättar om denna pärla på Öland i Sverige. Var går gränsen för att miljön förändras på ett sätt så att hela upplevelsen förändras så mycket att besökare väljer bort Sandvik. Det vet ingen, men ”porten” in i en by har betydelse och ska inte förändras permanent, utan att det finns andra stora och långsiktiga vinster.

”Det är viktigt att bevara byns solitära känsla”.

Känslor är ingen vetenskap och det är omöjligt att säga var gränsen går för att en solitär by inte längre är det, utan blivit ett fritidshusområde, bland många andra, om än med en pittoresk liten bykärna. Att lägga ut så kallade årsringar är inte förenligt med att bevara en solitär känsla, det är precis det motsatta. Årsringar kan nämligen bli hur många som helst och till slut kan till och med kärnan dö. Vad har vi då?

Sandvik i mitt hjärta

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)