Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Politkerförakt eller chefshat – båda lika tragiska och förödande

Som erfaren, om än nu pensionerad, tjänsteman med lång erfarenhet av stimulerande och fruktbart samarbete med förtroendevalda, eller politiker som man nu säger och de fackliga organisationer som företräder kommunens medarbetare på alla nivåer - blir jag förtvivlad när jag nu ser vad som pågår i öns södra kommun.
”Ölands invånare och medborgare förtjänar en fullgod kommunal service - den kan bara ges om både politiker och medarbetare spelar ett rent spel och förstår varför de är på jobbet”.anser Lisa Crocker.
”Ölands invånare och medborgare förtjänar en fullgod kommunal service - den kan bara ges om både politiker och medarbetare spelar ett rent spel och förstår varför de är på jobbet”.anser Lisa Crocker.
Foto: Carin von Post
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Visst verkar det som om valrörelsen och därmed röstfisket dragit i gång, men det måste ändå få finnas gränser för hur man i ett demokratiskt och civiliserat samhälle får bete sig.

I bland kan jag ana att man skiljer på ”chefer” som tycks ha blivit ett skällsord och ett villebråd för oseriösa jakter som sker vid sidan av de spelregler som arbetats fram för ett respektfullt och smidigt samarbete i den kommunala verksamheten.

Jag kan förstå att det förekommer att missnöjda medarbetare nu spelar vid sidan av de regler och den hövlighet som är nödvändiga för att en arbetsorganisation ska fungera. Att alla anställda representeras av sina fackliga företrädare och att MBL, lagen om medbestämmande fortfarande gäller, även i små kommuner med ivriga förtroendevalda som vill stötta personalen, sina väljare - inte sällan helt utanför sin roll.

Visst ska man som politiker lyssna - men att delta i möten där enskilda eller små grupper som är missnöjda och där ansvariga chefer hålls utanför och därmed inte får bidra till en så vid bild som möjligt är ett oacceptabelt och smutsigt beteende.

Det bidrar inte till ansvarstagande och en bra och möjlig problemlösning.

Sen ”skrivs det” på Facebook och i tidningarna. Ensidiga berättelser , oftast anonyma, med allehanda klagomål som sen ” försvaras” med att man är Visselblåsare...

Det är djupt tragiskt att ett så viktigt och vackert ord används för ett så lågt syfte, jag hoppas innerligen att man inte begriper ordets innebörd. Att visselblåsa om oegentligheter och missförhållanden är så viktigt - men om man är missnöjd med sitt jobb, sitt schema eller sin chef finns det andra vägar.

Det påminner mig om vanliga familjekonflikter med små barn: om man inte får ja från mamma går man till pappa...

I alla demokratiska organisationer finns det -eller har funnits - spelregler, nödvändiga för att arbetet ska fungera:

Förtroendevaldas uppdrag är att företräda befolkningen, att sätta mål för verksamheten, anvisa medel (pengar) och att följa upp resultatet

Chefers uppdrag är att genom att lojalt följa politiska beslut och lagstiftning leda och organisera arbetet i enlighet med MBL - lagen om medbestämmande för medarbetare.

Medarbetare företräds av de fackliga organisationerna som medverkar och följer upp i arbetet med de anställdas arbetsmiljö.

Om svårigheter uppstår eller problem är svåra att lösa måste ALLA berörda vara med i problemlösningen så att hela problematiken kommer upp på bordet och att den bästa möjliga lösningen kan arbetas fram

”I alla demokratiska organisationer finns det -eller har funnits - spelregler, nödvändiga för att arbetet ska fungera”:
”I alla demokratiska organisationer finns det -eller har funnits - spelregler, nödvändiga för att arbetet ska fungera”:
Foto: Natalia Johansson

Det duger inte, i ett bra arbetsklimat, att springa vid sidan av spelreglerna, att vara anonym, agera på Facebook och ha ”hemliga möten” med enskilda förtroendevalda utan att allas röster blir hörda...

Förutom att det gör vardagen outhärdlig skadar det kommunens rykte, försvårar framtida rekryteringar och riskerar att medarbetare på alla nivåer blir sjuka eller ger upp.

Ölands invånare och medborgare förtjänar en fullgod kommunal service - den kan bara ges om både politiker och medarbetare spelar ett rent spel och förstår varför de är på jobbet.

Lisa Crocker

Läs mer