Annons

Insändare: ”Ordet är fritt”

Ja, så säger kommunfullmäktiges ordförande när han presenterat ett ärende. Så låt oss nu hoppas att ordet är fritt även för mig, som intresserad av kommunens styre och agerande.
Publicerad 3 februari 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pia Schröder vill ha svar.
Pia Schröder vill ha svar.

Ett intresse som jag önskar fler hade och att fler frågor ställdes till ansvariga, både politiker och tjänstemän. Det är vårt folkvalda kommunfullmäktige som är ytterst ansvarig för hur kommunen sköts och för detta ändamål håller sig kommunen med allt mer svällande stab av tjänstemän. Tjänstemän som ska "bereda" ärenden, det vill säga ta fram underlag som sedan ytterst ska beslutas om i kommunfullmäktige.

Nu kan jag, genom att följa politiken i media och där ta del av de flesta handlingar som står oss gräsrötter till buds. Här slås jag av häpnad över hur våra politiker, till synes utan något som helst motstånd, låter kommunens högste tjänsteman, numera titulerad kommundirektör, härja. För en tid sedan kunde vi alla läsa att kommunens kommunikations- och digitaliseringschef ska sluta. Nu kunde vederbörande tänka sig att jobba kvar hos kommunen i lämpliga 6 månader, för sedan skulle personen ifråga ha större och mer utmanande jobb. Nu har denna för mig "hitte-på" avdelning kostat skattebetalarna åtskilliga summor, då det har blivit en stor ny avdelning med många anställda. Det tycks inte chefen vara ensam om att lämna "hitte-på" avdelningen.

Annons

Det senaste är att en tidigare medarbetare blivit "utköpt", antar att det är vad vi gräsrötter kallar att "fått sparken" . Naturligtvis är grunden till uppsägningen väldigt hemlig och stor sekretess råder. Säkert många av oss som har i färskt minne tidigare när, som det då hette kommunchefen Monika Högberg blev "utköpt" av kommunen och innan henne Neta Thomsson......det finns säkert en diger lista på personer som med en pengapung i näven fått lämna Mörbylånga Kommun bakvägen.

Men nu vill jag att ansvariga i Mörbylånga Kommun rätar ut mina frågetecken samtidigt som jag vill påpeka det skrämmande i att kommunens politiker sitter i knät på de högsta tjänstemännen och att det politiska verktyget totalt har förlorat sitt kraft i Mörbylånga.

Pia Schröder, Arontorp

Annons
Annons
Annons
Annons