Annons

Insändare: Omodernt med flygresor

Det finns visst ett ”stort sug” bland oss 50-plussare, att få åka iväg på charterresor.
Insändare • Publicerad 21 juni 2021
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är skönt att det finns så många människor, i alla åldrar, som har fattat att solen inte bara finns långt borta på platser som vi måste flyga till”.
”Det är skönt att det finns så många människor, i alla åldrar, som har fattat att solen inte bara finns långt borta på platser som vi måste flyga till”.Foto: Gustav Sjöholm

Jodå, jag längtar också efter att få åka iväg, men inte med flyg. Det känns ju lite omodernt.

Jag känner faktiskt inte en enda person som har tänkt flyga iväg för att få lite sol, mat och bad när det blir okej att resa igen. Däremot känner jag många som är medvetna om vilka utsläpp en flygresa innebär och som därför väljer andra sätt att resa och uppleva. Det känns hoppfullt. God mat, sol och bad och trevliga människor finns ju lite överallt, inte bara där charterflygen landar.

Annons

Det är skönt att det finns så många människor, i alla åldrar, som har fattat att solen inte bara finns långt borta på platser som vi måste flyga till.

Det är skönt att vi kan börja röra på oss så smått igen, och planera nästa reseäventyr, på ett hållbart sätt.

Det är skönt att veta att om vi alla hjälps åt att minska utsläppen så finns det en chans att vi klarar av att bromsa en del av klimatförändringarna.

Vi vill ju inte äventyra framtiden för dom som är unga nu.

Anita Erlandsson, Aktiv i Vi håller oss på jorden

Annons
Annons
Annons
Annons