Insändare: Ölänningar vakna upp, protestera!

Öland har inga stora industrier eller stora städer som behöver mycket ström.
Insändare • Publicerad 6 maj 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Däremot är vi stora producenter av sol och vindkraft och exporterar mer än vad vi själva gör av med”.
”Däremot är vi stora producenter av sol och vindkraft och exporterar mer än vad vi själva gör av med”.Foto: Arkiv

Däremot är vi stora producenter av sol och vindkraft och exporterar mer än vad vi själva gör av med. Att Öland skall tillhöra elområde 4 (det dyraste elområdet) med motiveringen att vi får vår ström i långa ledningar från Norrland är därför fel.

När man nu får höra att den kompensation för högre drivmedelspriser som regeringen föreslagit att alla bilägare skall få inte i samma utsträckning skall gälla ölänningar får det väl vara nog. Oskarshamn och Västervik räknas i detta sammanhang som mera glesbygd än Byxelkrok och Grönhögen

Ölänningar har i alla tider varit ett tålmodigt folk som hellre knyter näven i byxfickan än att gå ut på byn för att tända eld på bilar.

Jag föreslår att de som skall föra vår talan från båda Ölandskommunerna tillsammans med landshövdingen företar en resa till huvudstaden. För att få lite tyngd i delegationen skulle dom där även ta med sig vår konung Carl XVI Gustaf, eftersom han är deltidsboende och fastighetsägare på Öland. Tillsammans bör dom uppsöka höga vederbörande som beslutar i frågorna och förklara ett och annat.

Göran Karlsson