Insändare: Nej till nytt natura 2000-område på Öland

Det var ett välbesökt möte i Föragården i förra veckan.
Insändare • Publicerad 6 september 2022 • Uppdaterad 7 september 2022
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Peter Boström

Vi lantbrukare som var där var helt överens, nej till dom presenterade planerna på nytt natura 2000-område längs kusten på hela östra Öland. Det handlar om ett EU-beslut som drivs av regeringen och länsstyrelsen går deras ärenden.

Det spelar ingen roll att remisstiden är förlängd och dom ska lyssna bättre mm. Vi har skenande kostnader, torka och nu detta som ett slag i magen. Hela tanken är fel att lantbrukarna ska få ytterligare begränsningar när naturen sköts så bra på hela Öland känns det helt fel att vi ska straffas av myndigheterna.

Mot den bakgrunden är det märkligt men föga förvånande att lokala centerpartister stöder nej när c på riksnivå stöder den socialdemokratiska regeringen som är orsaken till så mycket dåligt i samhället och driver denna fråga. Jag kommer personligen överklaga dessa planer och hoppas många kommer att göra det som markering.

Om detta förslag blir verklighet vet vi inte konsekvenserna för ingen utredning har gjorts, bara gissningar. Vi Sverigedemokrater är emot överstatliga EU-direktiv som skapar en total osäkerhet för oss lantbrukare på Öland.

Rösta på mej och Sverigedemokraterna om du vill stoppa planerna på nytt natura 2000.

Torbjörn Nilsson, SD Borgholm