GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Munskydd och slips – en trafikfara

Det är bra att KLT kräver munskydd på chaufförer av färdtjänst och sjukresor. Men då borde de få riktiga munskydd.
Slipstvång är onödigt, tycker Anne Wilks.
Slipstvång är onödigt, tycker Anne Wilks.
Foto: Bernd Blankenburg
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Pappbiten som täcker för normal andning och ger imma på glasögon är en trafikfara. Jag ser på många chaufförer att de är sömniga och trötta av syrebrist och en del säger själva. ”Åh vad trött jag är”. Det är farligt i trafiken.

KLT kräver att chaufförerna ska ha slips! Varför – vi kommer ju inte bättre fram på resorna för det. Slipsen ska vara ordentligt knuten runt halsen. Slipsen är ett stort hinder i arbetet då chauffören ska böja sig för att spänna fast rullstolar där slipsen kan fastna i hjulen, hjälpa till att fästa passagerarnas säkerhetsbälten och annat då slipsen är ett stort hinder. Prydligt klädd och vit skjorta räcker gott. 
Sommartid i värmen är både billigt munskydd av tunn papp (ofta producerad i Kina…) och slips knuten runt halsen ett gissel för våra duktiga chaufförer. (Dessutom har KLT mage att ha kontrollanter ute på vägarna, som förutom viktiga saker som däckdjup, skick på bilen utövar kontroll av slips! Utan slips får chauffören böta 2 000 kronor).

1 april är ju bara en gång om året, men detta aprilskämt äger rum året runt.

Anne Wilks

Läs mer