GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Möten på distans - bra för klimatet och förenklar för dom flesta

Tekniken vad avser digitala sammankomster har utvecklats snabbt nu under pandemin, så att i princip alla kommunala möten ska kunna hållas på distans. Då BORDE denna möjlighet utnyttjas i alla sammanhang där inga direkta hinder finns. Även efter pandemin!
Insändare • Publicerad 20 oktober 2021
Detta är en insändare i . Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Per Lublin vill ha digitala möten.
Per Lublin vill ha digitala möten.Foto: Alexander Jensen

Ska vi kunna nå våra klimatmål måste allt onödigt resande bort. Som till exempel resor till sammanträden där man likaväl kan deltaga på distans. Det är väl det minsta vi på den kommunalpolitiska arenan kan göra.

Det skulle leda till att småbarnsföräldrar i mycket högre utsträckning än i dag skulle ha möjlighet och lust att engagera sig i kommunpolitiken. Det skulle underlätta för de som bor avlägset och/eller har dåliga kommunikationsmöjligheter att kunna vara med. Och förbättra det allmänna samhällsengagemanget hos många.

Dessutom skulle kommunens kostnader för lokalutrymmen, fika, resor och ledamöters restid minska radikalt.

Har därför föreslagit att kommunfullmäktige tar ett principbeslut att kommunala sammanträden i vår kommun i största möjliga utsträckning ska ske med deltagande på distans.

Samt att bilersättning och liknande ej ska utgå där inte fysisk närvaro av särskild anledning är absolut nödvändig.

Per Lublin (Öp)