Annons

Insändare: Matens hus? I så fall på Öland!

Mitt under coronapandemin har regionens politiker ägnat sig åt käbbel om ett Marens hus som varit på tal redan innan coronan dök upp. Nu plötsligt har Matens hus blivit ett kärt ämne att käbbla om för att skjuta fokus från sina tillkortakommanden med coronan. Och då har det handlat om ett Matens hus eller inte.
Publicerad 19 september 2020 • Uppdaterad 21 september 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Halltorps Gästgiveri vore en bra plats för Matens hus, tycker Per Lublin.
Halltorps Gästgiveri vore en bra plats för Matens hus, tycker Per Lublin.Foto: Carin Svensson

Självfallet är ett Matens hus något positivt under förutsättning att det får hamna på Öland. Där det för övrigt redan står mitt på ön och bara väntar på att få tas i anspråk, nämligen Halltorps Gästgiveri.

Något lämpligare Matens hus går inte att finna eller skapa i hela regionen, det har redan ett särdeles gott anseende och rykte alltsedan tillkomsten på sjuttiotalet. Och strulet kring det nuvarande ägarföretaget gör att det skulle gå att köpa billigt vid en snabb affär.

Annons

Nu gäller det att våra regionpolitiker visar handlingskraft och tar tillfället i akt och lämnar käbblet i sandlådan.

Ska det satsas på matkultur i vår region så att det ger bästa möjliga effekt för vår samlade besöksnäring så är det otvivelaktigt Öland som gäller. Halltorps välkända gästgiveri som ett Matens hus skulle bidra till få en fungerande besöksnäring i vår region under alla årets månader. Oavsett vädret.

Per Lublin

Annons
Annons
Annons
Annons